WOZ: Gemeenten verhogen wederom OZB

Heeft u de WOZ aanslag al ontvangen? Grote kans als u een koophuis heeft dat u de aanslag binnenkort ontvangt. Op basis van de WOZ-waarde van uw woning moet u de OnroerendeZaakBelasting (OZB) betalen. De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Grote kans dus dat u het komend jaar fors meer belasting kunt gaan betalen! Daar gaat uw spaargeld, belegging of leuke dingen potje.

Naast dat de waarde van uw huis waarschijnlijk is gestegen, verhogen wederom veel gemeenten het OZB tarief. Een soort van een dubbele belasting stijging dus. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar!

Vaak blijkt dat gemeenten zich niet houden aan de door regering gestelde regels omtrent de het vaststellen van het OZB tarief. Nog erger is dat veel gemeenten werken met verouderde informatie of informatie die niet up-to-date is. Zo houdt de gemeente geen rekening met de individuele afwerking of staat van het onderhoud van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld slecht onderhouden schilderwerk? een gedateerde badkamer en/of keuken? of de schuur welke op instorten staat? Grote kans dat uw gemeente dit dus niet weet en u er wel voor laat betalen.

Op uw aanslag staat keurig vermeld dat u in bezwaar kunt gaan. Dit moet wettelijk binnen 6 weken na ontvangst van de aanslag. MAAR wat de gemeente u er niet bij verteld is dat u dit GRATIS kunt laten doen! De gemeente subsidieert bedrijven zoals bezwaarmaker.nl zodat alle burgers voorzien kunnen worden van goed advies/bijstand. Alle rompslomp wordt u dus gratis uit handen genomen als u zich in slechts 2 minuten hier aanmeld. De afgelopen 10 jaar zijn er steeds meer bedrijven die zich richten op WOZ bezwaarschriften. Kies er dus wel één met ervaring!

beleggingstips
Elke week een uitgebreide beleggingstip?

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang elke week een uitgebreide gratis beleggingstip. Bovendien ontvangt u dan ook gratis het ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’ direct na uw inschrijving.


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.