GameStop zorgt voor hoofdpijn

Eens in de zoveel tijd is er een verhaal wat iedereen mee krijgt. Belegger of geen belegger, maar het GameStop verhaal heeft iedereen wel mee gekregen. Mocht u het toch gemist hebben? Via een online community hebben beleggers afgesproken het aandeel GameStop massaal te kopen. Gevolg? Een enorme ongekende koersstijging, maar er is meer dan dat. Wist u dat ook?

Koersmanipulatie

De openbaar aanklagers in de Verenigde Staten gaan onderzoeken of er sprake is geweest van koersmanipulatie. Dit kan tot vervolging en straffen leiden voor degene die via het online communityplatform Reddit hebben opgeroepen om dit aandeel te kopen. Belangrijk hierbij is dat er is uitgesproken wat de reden hiervoor was. Namelijk grote professionele beleggers die speculeerde op een koersdaling uit hun posities te duwen. Dit neigt naar koersmanipulatie en wordt dus ook zodoende onderzocht.

Toezichthouders aan zet

De toezichthouders op de financiële markten zijn nu aan zet. Bij ons in Nederland is dit de de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De Amerikaanse toezichtouder is de Federal Reserve (FED). Zij zullen in de eerste plaats moeten komen met maatregelen om een herhaling van dergelijke zetten te voorkomen, als dat al mogelijk is? Want alle verschillende social media maken dit heel erg lastig. Daarnaast gaan naar aanleiding van deze gebeurtenis stemmen op om de kleine particuliere belegger meer te beschermen. Tegen de eigen hebzucht, maar ook tegen de financiële voorrangspositie van professionele beleggingsinstituten.

Meer waardevolle informatie?
beleggingstips
cursus-beleggen-vinkje
Word vrijblijvend lid van onze nieuwsbrief en ontvang met enige regelmaat een uitgebreide gratis beleggingstip.
cursus-beleggen-vinkje
U ontvangt direct na uw inschrijving gratis ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’.
cursus-beleggen-vinkje
U kunt onze beleggingscursus t.w.v. €99,- met extra korting kopen.
 
 

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.