Bitcoin zet volgende stap door Elon Musk

De bitcoin is inmiddels niet meer weg te denken uit onze wereld. Langzaam aan wint de munt steeds meer aan populariteit, maar ook aan grond voor bestaansrecht. De Bitcoin werd bekend bij het grotere publiek eind 2017 toen voor het eerst de koers sterk steeg richting de 15.000,-. Een niveau waar huidige beleggers liever niet aan denken, want dat zou flinke verliezen betekenen.

Bitcoin en volatiliteit

De koers van de bitcoin is erg volatiel, maar is een langere periode relatief rustig geweest. Eind 2020 steeg de koers sterk en bereikte nieuwe record hoogtes. Dit komt over het algemeen doordat cryptovaluta steeds verder worden door ontwikkeld. Daarnaast wint de cryptomarkt wereldwijd niet alleen bij particulieren terrein in beleggingsportefeuilles, maar ook beginnen steeds meer professionele beleggingsinstituten en het bedrijfsleven voorzichtig met Bitcoin en crypto’s te werken. Ook komt er vanuit overheden steeds meer regulering en wetgeving op het gebied van cryptovaluta. Hierdoor worden deze munten een steeds serieuzer toekomstig betaalmiddel.

Elon Musk investeert in Bitcoin

Begin februari explodeerde de koers van de Bitcoin opnieuw. Dit keer omdat CEO Elon Musk van autofabrikant Tesla aankondigde een begin te maken met het betalen met bitcoin mogelijk te maken. Hiervoor trok het bedrijf 1,5 miljard uit, dat is voluit € 1.500.000.000,- aan een investering in de ontwikkeling om Bitcoin zakelijk te gaan gebruiken. Dit was de eerste keer ooit dat een groot bedrijf aankondigde een investering in Bitcoin te doen, laat staan van deze enorme omvang.
Dit bericht stuurde de koersen van de munt naar absolute nieuwe recordhoogten. De rek lijkt er wat dat betreft nog lang niet uit en niemand weet waar dit eindigt. Toch zijn er kritische klanken dat een twitterbericht van iemand als Elon Musk de koersen wel heel makkelijk kunnen sturen. Wellicht zegt hij de volgende dag dat het een grapje was. Deze enorme invloed van sociale media op koersen zagen we eerder al bij Donald Trump. Ook hij stuurde regelmatig beurzen en bedrijven een bepaalde kant op.
Beleggen en Bitcoin
Wil je beleggen in Bitcoin dan is het belangrijk dat je snapt wat je doet, doordat je bijvoorbeeld een beleggingscursus hebt gevolgd. Zodat je weet hoe je als belegger om moet gaan met je mogelijke risico’s en rendement.
Meer waardevolle informatie?
beleggingstips
cursus-beleggen-vinkje
Word vrijblijvend lid van onze nieuwsbrief en ontvang met enige regelmaat een uitgebreide gratis beleggingstip.
cursus-beleggen-vinkje
U ontvangt direct na uw inschrijving gratis ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’.
cursus-beleggen-vinkje
U kunt onze beleggingscursus met extra korting kopen, €70,- ipv €79,-.
 
 

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.