Belastingvrij beleggen

Vanaf dit jaar mag iedere Nederlander fors meer eigen vermogen (geld) hebben dan voorheen. Afgelopen december heeft de 2e kamer hiervoor een nieuw wetsvoorstel aangenomen. Door deze wet hoeft u pas vanaf een vermogen vanaf € 50.000,- belasting te betalen en pas vanaf € 100.000,- als u samenwoont met iemand, een geregistreerd partner heeft of getrouwd bent. Dit was respectievelijk € 30.856,- en € 61.692. Beleggen loont nu dus meer.

Goed nieuws voor beleggers

Beleggingen vallen bijna altijd onder het eigen vermogen volgens de belastingdienst. Deze wijziging betekent dus dat u minder belasting betaald en dus meer kunt genieten van uw behaalde rendement. De laatste jaren werd het zogeheten heffingsvrije vermogen of vermogensvrijstelling al langzaam verhoogd, maar deze is voor nu weer even flink gecorrigeerd aan de huidige markt en maatschappij. Goed nieuws dus!

Vermogen opbouwen door beleggen

Er zijn steeds meer particuliere beleggers die door middel van beleggen vermogen opbouwen. Vermogen is misschien een groot woord, maar het gebeurt meestal wel overwogen en doordacht met geld waarvoor hard gewerkt is in een normale dagelijkse baan. Wij geloven er in dat iedereen kan beleggen en dat het niet uitmaakt of je veel of weinig geld hebt. Iedere belegger heeft zo zijn eigen visie, risicoprofiel en beleggingsdoel. Gelukkig hoeven we nu allemaal minder belasting te betalen en wordt vooral de beginnende belegger beter op weg geholpen.

Meer waardevolle informatie?
beleggingstips
cursus-beleggen-vinkje
Word vrijblijvend lid van onze nieuwsbrief en ontvang met enige regelmaat een uitgebreide gratis beleggingstip.
cursus-beleggen-vinkje
U ontvangt direct na uw inschrijving gratis ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’.
cursus-beleggen-vinkje
U kunt onze beleggingscursus t.w.v. €99,- met extra korting kopen.
 
 

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.