Belegger verliest door kosten mentaal altijd

Belegger verliest door kosten mentaal altijd

Als beginnende belegger heb ik mijn eerste ervaringen op gedaan met kosten. Beleggingskosten die je betaalt aan je broker om via hen te kunnen/mogen beleggen. Dit is hoe brokers hun geld verdienen, maar het is ook wat direct ten koste gaat van mijn rendement als belegger.

Eerste beleggingsfouten

Als je zoals ik, als beginnende belegger, met een paar honderd euro gaat beleggen. Dan is een euro of 5 al gauw een aanzienlijk percentage van je betreffende belegging. Deze beleggingskosten moet je eerst terug verdienen voordat je überhaupt zelf winst maakt, oftewel rendement! Nog een beginnersfout die ik via de harde weg heb geleerd is dat je transactiekosten betaalt, bij aankoop EN verkoop… Die laatste zag ik ff niet aankomen! Misschien dom van mij?! Maar nou i know.;)

Beleggingskosten?!

Als ik dus nadenk over mijn persoonlijke beleggingsvisie die ik heb ontwikkeld aan de hand van de gevolgde cursus, verlies ik mentaal als belegger altijd. Door de transactiekosten van iedere broker sta ik altijd in het begin 1-0 achter:(. Ik ben rustig begonnen en natuurlijk naar mate mijn beleggingen groter worden, des te relatief kleiner worden de transactiekosten. Deze kosten horen bij het beleggen en daar ben ik me nu meer bewust van. Ook moet ik hier mentaal goed mee om leren gaan, dat is voor nu vooral de harde les 1 van echt beleggen. Welcome to the real world!

Een reactie plaatsen