Cursus beleggen voor beginners

Steeds meer mensen volgen een cursus beleggen. Voor beginners is dat een goede manier om kennis te maken met het handelen op de beurs. Helaas zijn er een hoop cursussen van matige kwaliteit. Wij leggen uit waar een goede beleggingscursus voor beginners aan moet voldoen.

Beleggen is geen spelletje

Wie geïnteresseerd is in de wereld van beleggen, komt al gauw in aanraking met agressieve radio- en tv-reclames. Daarin worden gouden bergen beloofd met een minimale inzet. Sterker nog: sommige aanbieders claimen dat werkelijk iedereen kan handelen op de beurs. Zonder enige kennis.

Onzin! Beleggen is absoluut geen spelletje en zonder de juiste kennis en kunde kan het een grote teleurstelling worden. Wij adviseren beginnende beleggers zich altijd eerst te verdiepen in het handelen op de financiële markten. Een cursus beleggen voor beginners is dus een uitstekend startpunt.

Persoonlijke aandacht

Beleggen is behoorlijk ingewikkeld. Wie zich erin verdiept, krijgt een hoop lastige informatie tot zich. Het is dus prettig voor beginners als een cursus beleggen deze informatie stap voor stap uitlegt. In duidelijke taal en op het juiste niveau.

Aangezien niet iedereen even snel leert, is persoonlijke aandacht erg belangrijk. Veel online cursussen geven die aandacht helaas niet. Je bent dan aangewezen op online vraagbaken en fora. Een goede (online) beleggingscursus beantwoordt dus ook persoonlijke vragen.

Cursus van deze tijd

De beleggingswereld is constant in beweging. Vroeger werd er vooral gehandeld in aandelen en obligaties door schreeuwende mannen op een handelsbeurs. Tegenwoordig is de sky the limit en kun je 24/7 vanuit je luie stoel wereldwijd beleggen.

Het aantal manieren waarop je kunt beleggen is ook veranderd. Zo kun je via crowdfunding eenvoudig beleggen in de projecten van ondernemers. Nieuwe manieren van beleggen worden jammer genoeg niet uitgelegd in elke cursus beleggen. Voor beginners is het belangrijk dat een beleggingscursus van deze tijd is. En dus ook nieuwe beleggingsvormen behandelt.

De perfecte cursus beleggen voor beginners

Een goede beleggingscursus moet aan veel eisen voldoen. Voor beginners zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede cursus:

  • De beleggingswereld wordt serieus genomen
  • De cursus sluit aan op het niveau van een beginner
  • Er is ruimte voor persoonlijke aandacht
  • De beleggingscursus is van deze tijd
  • Zowel de theorie als praktijk worden behandeld
  • Er wordt geholpen met het ontwikkelen van een persoonlijke strategie

Wat beginners zeggen over onze cursus:

“Mijn complimenten voor de meer dan duidelijke manier waarop je de theorie overbrengt. Deze cursus is voor iedereen te begrijpen.” – Joris (Utrecht)

Meer informatie