Duurzaam beleggen steeds populairder

Steeds meer beleggers kiezen er voor om duurzaam te gaan beleggen. Vaak wordt gezegd dat beleggen niet goed is voor de planeet. Dit klopt vaak ook, omdat het bedrijven aanmoedigt om vooral winst te maken. Daarvoor moeten er keuzes gemaakt worden. Keuzes die vaak gaan over kosten, opbrengsten en marges. Vroeger werd er altijd gekozen voor de goedkoopste en meestal niet duurzame oplossing. Maar die tijd lijkt nu te keren, want steeds meer beleggers kiezen bewust voor bedrijven en fondsen die juist wel duurzaam zijn. Deze markt groeit echt enorm snel!

People, Plant & Profit

Ook wel de 3P’s genoemd. Bedrijven die goed zijn voor mens, milieu en zichzelf op de langere termijn worden over het algemeen gezien als duurzaam. Denk hierbij aan zaken als hoeveel energie verbruikt het bedrijf? Wordt personeel gestimuleerd om met de fiets naar het werk te komen? Het is ook belangrijk dat een bedrijf zorgt dat het zichzelf in leven houdt. Ook al doe je alles duurzaam, als het bedrijf failliet gaat is dat nog steeds niet duurzaam.

Risico’s & rendement

Natuurlijk is er geen rendement zonder risico. Ook u kunt veilig beleggen als u maar weet wat u doet. Dit kan door bijvoorbeeld het volgen van een beleggingscursus. Duurzaam beleggen is relatief nieuw, maar men ziet in de markt dat dergelijke fondsen niet persé meer of minder risicovol zijn dan normale beleggingen. Vaak zijn dergelijke duurzame bedrijven bijvoorbeeld minder afhankelijk van energie waardoor zij niet direct veel meer kosten krijgen. Wel is duurzaam zijn een trend die golft, dit zorgt wel voor het meer en minder in trek zijn bedrijven als belegging of als handelspartner in de bedrijfswereld.

Duurzaam beleggen kan bijvoorbeeld bij onze partner Saxobank (voormalig Binckbank), meer informatie vindt u hier. Tevens kunt u zich hier binnen 2 minuten gratis aanmelden en krijgt u tijdelijk € 200,- transactie tegoed.

Meer waardevolle informatie?
beleggingstips
cursus-beleggen-vinkje
Word vrijblijvend lid van onze nieuwsbrief en ontvang met enige regelmaat een uitgebreide gratis beleggingstip.
cursus-beleggen-vinkje
U ontvangt direct na uw inschrijving gratis ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’.
cursus-beleggen-vinkje
U kunt onze beleggingscursus t.w.v. €99,- met extra korting kopen.
 
 

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.