Waarom beleggen?

waarom beleggenWaarom beleggen? Sparen is toch veel verstandiger? Nooit eerder heeft er in Nederland zoveel spaargeld op de bank gestaan als vandaag de dag. Door de economische crisis zijn mensen namelijk terughoudend met grote uitgaven. Helaas levert sparen tegenwoordig bijna niets meer op. Met als gevolg: uw spaargeld wordt langzaam minder waard.

Gewoon sparen loont niet

Door de lage spaarrente die banken hanteren, is het vrijwel onmogelijk om uw spaargeld te laten groeien. De jaarlijkse inflatie is namelijk hoger dan de gemiddelde huidige spaarrente. Wat u kan helpen is een spaardeposito waarbij u makkelijk 4x zoveel rente krijgt als bij uw huidige bank. Hierbij zet u uw geld voor een bepaalde periode vast, dit kan al vanaf enkele maanden tot meerdere jaren.

Verstandig beleggen

Beleggen levert vaak wél een interessant rendement op. Helaas weten veel beginnende beleggers niet waar ze mee bezig zijn. Voorkom dus dat u onnodig risico loopt en beleg met uw verstand. Het is daarom slim om u vooraf goed in te lezen of een beleggingscursus te volgen. Daarin leert u welke fouten u niet moet maken en u hoe u verstandig kunt beleggen.

Waarom beleggen leuk is

Veel mensen vragen zich af waarom beleggen zo leuk is. Het antwoord daarop is lastig uit te leggen. Dat moet namelijk ervaren worden! De meeste beleggers zien beleggen als een leuk tijdverdrijf. Het kopen van de juiste aandelen en inschatten van ontwikkelingen op de beurs kan best spannend zijn. De koers van uw aandeel stijgt, de verwachting komt uit en u verkoopt het aandeel met winst! Met de juiste kennis op zak, is beleggen een lucratieve en leuke bezigheid.