Bearmarkt door Corona is een feit?!

Door de Coronacirsis van maart 2020 zijn wereldwijd beurskoersen met tientallen procenten gedaald. Je kunt wel spreken van meer dan een correctie of een crash. Een bearmarkt (of bear-market) lijkt een onvermijdelijk gevolg te zijn.

Wat is een bearmarkt?
Een bearmarkt is een langdurige periode waarin de aandelenkoersen een over het algemeen een dalend patroon laten zien. Dit gaat vaak samen met een hoge mate van pessimisme en werkloosheid in de maatschappij. De term bearmarkt komt van de manier waarop een beer zijn prooi aanvalt. Hij slaat dan met zijn klauw naar beneden, hetzelfde geldt immers voor de koersen.

Had je dit als belegger aan kunnen zien komen?
Voor beleggers en beginnende beleggers komt een bearmarkt vaak als een verassing. Toch kent iedere crisis en zo ook deze signalen/tekenen dat er iets te gebeuren staat. Zo waren er signalen uit China en Italië die aangaven dat het virus niet onderschat moest worden! Toch bleek in bijna alle landen de economie voor te gaan op de gezondheid van het volk totdat het niet meer anders kon.

Hoe kun je slim beleggen tijdens een bearmarkt?
Het goede nieuws is dat er mogelijkheden genoeg zijn. Als je maar snapt en weet wat je doet, een beleggingscursus volgen is dan ook geen overbodige luxe. Vanuit daar kun je aan de hand van je eigen gedachten een plan bepalen, wat past bij een voor jou gepast risico. Periodiek beleggen, buy on de dip of (vluchten) in goud zijn slechts enkele ideeën die kunnen. Handel in ieder geval nooit vanuit emotie, dit is een hele slechte raadgever.

beleggingstips
Elke week een uitgebreide beleggingstip?

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang elke week een uitgebreide gratis beleggingstip. Bovendien ontvangt u dan ook gratis het ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’ direct na uw inschrijving.


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.