Rendement na 2 maanden actief beleggen

Zo en toen zaten de eerste 2 maanden van mijn beleggingsavontuur er al weer op. Tijd om de balans op te maken en te bekijken welk rendement ik behaald heb. Wordt het cashen of heb ik de credit card nodig? 😉 Nou dat laatste hoop ik niet zeg! Domste wat je kunt doen is met geleend geld gaan beleggen, als het dan fout gaat…

Behaald rendement

Na een vliegende start is het vervolg wat minder geweest. Tot en met sta ik nu zo’n € 37,50 euro in de min helaas. 🙁 Best frustrerend na alle tijd die ik er in heb gestopt… Mijn rendement is dus -/- 12.5%. Máár ik bekijk het positief, de grootste winst is dat ik gewoon begonnen ben. En eerlijk is eerlijk ik moet toegeven dat ik vanuit mijn beleggingsvisie steeds ‘relaxter’ aan het beleggen ben. Ik heb mijn eventuele verlies geminimaliseerd en mijn potentiële winst gemaximaliseerd. Ondanks dit sta ik helaas toch echt gewoon in de min.

Beleggingskosten en beginnersfouten

In een eerdere blog over beleggen en kosten, zoals transactiekosten en commissiekosten,  heb ik al aangegeven dat deze funest zijn voor je rendement. Zeker omdat ik met een klein budget (€300,-) aan het beleggen ben, zijn de beleggingskosten relatief hoog. Ik heb alle kosten even bij elkaar opgeteld en dan kom ik op ca. €75,-! Ik schrik er zelf gewoon van het getal! :O Positief gezien zijn mijn beleggingen dus juist zo’n €37,50 gestegen! YES! Ik zie het graag positief in, maar moet de feiten wel accepteren.

Ook heb ik een aantal (grote) beginnersfouten gemaakt op de beurs. Zoals onder anderen te kleine trades, koers/winst verhoudingen die nooit positief kunnen eindigen en onvoldoende rekening houden met kosten. Als ik deze fouten corrigeer, want je moet immers van je fouten leren, en mijn beleggingsvisie juist toepas dan is mijn rendement ca. 0%.

Kortom ik heb een leerzame 2 maanden achter de rug. Nu is het tijd om de komende maanden te gaan bewijzen dat ik ook echt geleerd heb van mijn fouten. Want fouten maken mag, maar ze herhalen is gewoon dom en onnodig. Los van mijn toekomstig rendement blijf ik beleggen bovenal ook gewoon leuk vinden.

beleggingstips
Elke week een uitgebreide beleggingstip?

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang elke week een uitgebreide gratis beleggingstip. Bovendien ontvangt u dan ook gratis het ons E-book ‘De 8 meest gemaakte fouten op de beurs’ direct na uw inschrijving.


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het wekelijks versturen van beleggingstips en zullen uw gegevens nooit doorgeven of verkopen aan derden. Wij hebben een hekel aan spam. Uitschrijven kan dus altijd met één klik op de uitschrijf-knop onderaan elke mail.