Bitcoins: Nu instappen en kopen of wegblijven?

Bitcoins: Nu instappen en kopen of wegblijven?

Als je ook maar een klein beetje in de buurt van de wereld van beleggen komt, kun je niet om Bitcoins heen! In deze blog vertel ik wat dit met mij als beginnende belegger doet en of ik ook in ga stappen?

Ja wat een koers heeft die bitcoin er al op zitten. Om mij heen hoor ik de één na de ander van de daken schreeuwen welke fantastische rendementen ze al behaald hebben met Bitcoins. Rendementen om acuut jaloers op te worden. Zeker als je kijkt naar mijn eigen behaalde rendement tot nu toe.

Voor of tegen de bitcoin

Natuurlijk vraag ik mezelf ook af of ik ook moet instappen? Bedoel even eerlijk… Wie niet? Ik merk een beetje 2 kampen op. Aan de ene kant heb je de voorstanders van Bitcoins, dit zijn vooral heel veel particuliere beleggers is mijn gevoel. De andere groep is (fel) tegenstander en voornamelijk professioneel belegger in mijn ogen. Deze laatste groep geeft heel duidelijk en feitelijk aan dat de koers van de bitcoin alle tekenen heeft van een bubbel. Alle signalen staan niet op gewoon rood, maar praktische op donker rood. Vanuit mijn opgedane training en ervaringen tot nu toe kies er dus voor om niet in bitcoins in te stappen. Ook ik verwacht een bubbel en maak me vooral zorgen om mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn!

Sinds deze week zijn de futures gestart en doen er meer een meer professionals mee in de bitcoinkoers. Dat zijn goede ontwikkelingen voor een dergelijk product, maar al die particulieren kunnen niet tegen de professionals op natuurlijk. Hoeft ook niet, maar betekend dus wel dat de koers overnacht kan veranderen. Tevens kun je momenteel nog steeds niet ‘echt’ speculeren op het short gaan in Bitcoin. Ben benieuwd wat er namelijke gebeurt als dit wel kan? Volgens mij gaat die groep die geen bitcoins heeft hier vol op inzetten en dan is de heksenketel aan de kook!

2018 en bitcoins

Ja wat de koers in 2018 van de bitcoin gaat doen? Ik ben zeer benieuwd! Met nog een 8 beursdagen te gaan lees ik overal dat het niet meer spannend is of wordt. Ik denk t zal wel! Ik blijf gewoon lekker verder stoeien met mijn turbo’s, maar kijk stiekem ook al naar opties. Misschien moet ik mijn tactiek in 2018 aanpassen? De tijd zal het leren!

Een reactie plaatsen