Actief beleggen kost veel tijd?!

Actief beleggen kost veel tijd?!

Tijd… We hebben er allemaal een te kort aan. Althans ik wel! In mijn toch al drukke schema heb ik afgelopen maand besloten ook nog is te willen gaan beleggen. Leuk! Dacht ik en dat is het gelukkig nog steeds, maar afgelopen week viel het me wel op dat het mij erg veel tijd kost. De meeste tijd gaat zelfs ongemerkt snel voorbij. Dit komt natuurlijk omdat ik al beginnende belegger nog erg zoekende ben en vooral wil snappen/leren/begrijpen waar ik mee bezig ben.

Stoppen of doorgaan?

In alle eerlijkheid heb ik afgelopen sterk getwijfeld of ik nog wel echt wilde beleggen. Vaker dan 1x zelfs. 🙂 Maar dat voelt voor mij als opgeven en daar ben ik niet van. Ik heb nu eenmaal met mezelf afgesproken dat ik ga beleggen en dus blijf ik dit ook doen. Tenzij het geld op is, maar dat moet mijn beleggingsvisie voorkomen! Vanuit deze beleggingsvisie heb ik besloten dat ik in turbo’s wil handelen, dit houdt dus in dat ik actief de beurzen moet monitoren. Met de kennis van nu misschien niet de juiste keus?! Maar waarom voel en denk ik dit?

Beleggen kost tijd

Ja dat klopt, beleggen kost tijd. En de manier hoe ik wil beleggen bepaald voor een groot gedeelte hoe veel tijd het mij echt kost.  Nu ik mijn eerste trades heb gedaan, heb ik ervaren dat beleggen echt niet makkelijk is. Het moment dat je denkt van ’t zal wel ik doe het gewoon! Werd ik meestal snel geconfronteerd met negatieve rendementen. 🙁 Frustrerend en demotiverend natuurlijk. Als je behaalde rendement niet is wat je had verwacht (of gehoopt)? Dan ga je al gauw twijfelen, is beleggen wel echt iets voor mij? Is het mijn tijd waard? Wat levert het mij op?

Rendement

Mijn rendement is en blijft voorlopig klein. Dit omdat ik handel met een relatief klein budget en dus ja ik maak weinig rendement. Sterker nog ik sta in de min! Gelukkig leer ik wel heel veel. Dus zeg ik ook tegen mezelf dat het gebruikte budget bepalend is voor de uiteindelijke keiharde euro’s. Domme fouten kosten geld en fouten zal ik als mens altijd blijven maken. Wel verwacht ik in de toekomst minder fouten te gaan maken doordat ik lerende ben.

Kortom als ik met een groter budget meer rendement kan maken, terwijl de geïnvesteerde tijd niet toe neemt. Wil ik dan wel beleggen? Ik zeg JA! Tijd is dus relatief en is voor mij nu niet een reden om te stoppen. Dus vertel ik mezelf nu ook dat deze onwennige gevoelens normaal zijn als je nieuw terrein ontdekt. Kortom ik ga gewoon door, neemt niet weg dat ik er wel serieus tijd voor vrij moet maken in mijn agenda. 🙂

Een reactie plaatsen